Vakantie gecancelled door Corona? Wat kun je doen?

Zelf heeft hij het ongetwijfeld veel te druk. Maar minister president Mark Rutte adviseerde ook andere Nederlanders voor de meivakantie geen plannen te maken. Maar als je al eeder een vakantie boekte en betaalde? Wat dekt dan je (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering?

Moet je een Corona-voucher accepteren?
Gaat een reis niet door, dan heb je normaal gesproken als consument recht op geld terug, of een redelijk alternatief. Daar hoef je je verzekering niet op aan te spreken. Nu de pandemie bijna alle reisverkeer en -bestemmingen lam legt, zou massaal geld terug echter veel bedrijven in financiële problemen brengen. Daarom vragen (ANVR-) reisorganisaties aan reizigers hun pakketreis om te boeken, of om een ‘corona-voucher’ te accepteren. Luchtvaartmaatschappijen en vakantieparken doen dat inmiddels ook. Drie tips:

  1. Bekijk of je nu al - zonder kosten - kunt omboeken naar een later moment, bijvoorbeeld van de mei- naar de herfstvakantie; dan loop je geen risico dat de prijzen later dit jaar hoger blijken. 
  2. Kies je voor de voucher, weet dat je dan binnen 6 maanden of een jaar iets anders moet boeken (vaak mag dat dan nog wel iets later plaatsvinden). Zijn de prijzen dan hoger, dan moet je bijbetalen; boek je echter iets goedkopers dan heb je recht op het prijsverschil terug
  3. Check of de voucher valt onder de garantieregeling van SGR, of je op een andere manier beschermt wanneer de organisatie failliet gaat. En of je uiteindelijk toch kunt kiezen voor je geld terug, als je geen nieuwe reis of bestemming naar je zin kunt vinden.

Let op! Niet zelf alvast annuleren
Heb je nog geen bericht ontvangen over je al geboekte reis of vakantie? Wacht dat dan even af, of informeer ernaar. Maar annuleer niet alvast zelf, want dan zijn de kosten in de meeste gevallen voor jouw rekening.

Wij checken met alle plezier je huidige (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering. Voor de situatie nu, en voor je vakantieplannen in de toekomst. Een goede verzekering maakt het verschil.

Bron: Hypotheekbond

Hoewel aan de samenstelling van dit nieuwsbericht uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie