Verzekeringsnieuws

Hoe ben je eigenlijk verzekerd op een e-bike? Privé en zakelijk?

2020 telde een record-aantal verkochte elektrische fietsen en ook dit jaar is de vraag weer groot. 'Altijd wind-mee' is populair bij zowel jong als oud. Net als bij bezorgdiensten. Alleen... hoe zit dat als je op een e-bike schade veroorzaakt in het verkeer? Of op een snellere 'speed-pedelec'. Check de regels en de uitzonderingen.

Je tuin... wat is daarin eigenlijk verzekerd?

Eindelijk zomer! Tijd om volop te genieten van het buitenleven en van je tuin. Cool drankje in je loungeset. In de zon of onder de parasol? 's Avonds aan de BBQ en nog even klinken rond een vuurkorf? Super gezellig zo'n tuin, maar... welke spullen zijn er eigenlijk verzekerd?

Zijn je zonnepanelen voldoende verzekerd?

Elke 5 seconden wordt er in Nederland een zonnepaneel geplaatst. Logisch, want je eigen energie opwekken geeft je een mooi rendement. Maar hoe is die investering van een paar duizend euro eigenlijk verzekerd? Voorkom een teleurstelling.

Autoverzekering: extra eisen alarmsysteem + SCM certificaat

Dure of zeldzame auto? Je verzekeraar kan dan eisen stellen aan je alarmsysteem. Zoals een (geldig!) SCM certificaat. Dat verloopt na drie jaar. En heeft je auto 'keyless entry' dan gelden daarvoor vanaf 1 januari extra beveiligingsmaatregelen. Lang niet alle modellen voldoen daaraan. Wat te doen?

Waarom wil je als huiseigenaar verzekerd zijn van rechtsbijstand?

 

Druk bezig met nieuwe woning, of van plan nog jaren heerlijk in je huidige huis te wonen? Een rechtsbijstandverzekering kan op elk moment van pas komen. Want ook al zoek jij geen problemen op, ze weten jou soms zelf wel te vinden. Hoe haal je je recht en voorkom je een gepeperde rekening? Vier voorbeelden.

Check wat je kunt besparen op je levensverzekering

 

Betaal je onnodig veel premie voor je levensverzekering? Er zijn namelijk zaken gewijzigd waardoor jouw polis misschien niet meer ‘van deze tijd’ is. Een update kan je dan een aardig bedrag besparen. Dat kan oplopen tot duizenden euro's. Check meteen hoe je zorgt dat je nabestaanden gunstiger af zijn.

Bespaar 5-15% via een ‘winterstop’ op je motorverzekering

Als de bladeren vallen en koning Winter is in aantocht, houden veel motorrijders het toeren voor gezien. Heb je een WA-casco verzekering? Dan kun je 5-15% premie besparen als je je motor aanmeldt voor een ‘winterstop’. Die loopt van 1 of 15 december tot 1 maart. Of kies jij voor een zomertijd-dekking?

Groene kaart mag ook zwart-wit, maar moet soms wel op papier

De ‘groene kaart’ van je auto dient internationaal als verzekeringsbewijs. Vroeger kreeg je deze via de post, nu steeds vaker als PDF via e-mail. Handig omdat je hem dan op je mobiel kunt laten zien? Soms... Maar je moet ook wel eens een papieren versie tonen. Waar is dat en waarom is de groene kaart ook nuttig in Nederland?

Verzekerd en toch een rekening na een uitvaart. Hoe voorkom je dat?

Een sterfgeval in de familie, daar denk je liever niet aan. Toch is het goed af en toe wel even stil te staan bij het onvermijdelijke. Breng je wensen in kaart, check het to-do lijstje en controleer of de kosten van je uitvaart nog voldoende gedekt zijn. Te vaak krijgen nabestaanden alsnog een rekening gepresenteerd.

Hypotheek beschermen tegen een crisis? 3 vormen van verzekeren

Soms raakt een crisis velen. Een andere keer is hij puur persoonlijk. Maar of je inkomen nu wordt geraakt door Corona of persoonlijke pech, niemand zit te wachten op slapeloze nachten omdat de hypotheek ineens niet meer betaald kan worden. Welke verzekeringen zijn er en wat biedt NHG?

7 ideeën voor een voordelige(r) inboedelverzekering

Op de loungebank voor je flatscreen. Voor barista spelen met je espressomachine. De spullen in je woning maken dat jij je er thuis voelt. Hoe verzeker je al dat waardevols voordelig tegen brand, waterschade, en ongenode grijpgrage gasten? Zie onze 7 ideeën...

Wat willen autoverzekeraars liever niet dat je weet?

De helft van de Nederlandse personenauto’s is all-risk verzekerd. Hun eigenaren zijn bovendien het minst gewisseld van maatschappij. Een flink deel daarvan betaalt te veel premie. Hoe zit dat bij jou? Wat steek jij op van een APK van je autoverzekering?

Is onzichtbare schade aan zonnepanelen verzekerd?

Hagelstenen als pingpongballen kunnen forse schade aanrichten. In 2 minuten heeft je caravan een poffertjespan-dak. Vervelend, maar duidelijk. Maar hoe zit dat met zonnepanelen? Ook als je geen schade ziet, kan die wel zijn ontstaan. En dan?