Verzekeringsnieuws

Bespaar 5-15% via een ‘winterstop’ op je motorverzekering

Als de bladeren vallen en koning Winter is in aantocht, houden veel motorrijders het toeren voor gezien. Heb je een WA-casco verzekering? Dan kun je 5-15% premie besparen als je je motor aanmeldt voor een ‘winterstop’. Die loopt van 1 of 15 december tot 1 maart. Of kies jij voor een zomertijd-dekking?

Je bent zelf een belangrijke passagier op je inzittendenverzekering

Veel autobezitters sluiten een inzittendenverzekering af met het idee dat hun passagiers bij een ongeval anders niet verzekerd zijn. Lees of dit klopt en waarom een inzittenden-verzekering juist ook voor jezelf van belang is. En welke verzekering jou het beste past. 

Fietsendiefstal kost jaarlijks €600 miljoen. Hoe verzeker je dat?

Daar ligt je opengeknipte slot. Of vond je alleen nog een lege plek of paal? Herkenbaar? Grote kans dat jou dat al eens gebeurde, want elke minuut wordt er in ons land een fiets gestolen. De kosten? 600 miljoen euro per jaar! Hoe valt dat nog te verzekeren?

De voor- en nadelen van een WA-direct autoverzekering

Ben je alleen “WA” verzekerd en loop je bij een auto-ongeluk schade op door de schuld van een ander? Dan kun je nu niet bij je eigen verzekeraar terecht, maar moet je de verzekeraar van de veroorzaker aanspreken. Met een “WA-direct” polis zou dat wel kunnen. Is zo’n polis wenselijk en zijn er ook nadelen?

Reis- en annulerings-verzekeringen aangepast op corona-risico’s

Op 15 juni zwaaide Minister Stef Blok op Schiphol de eerste vakantievluchten uit. Met mondkapjes in de handbagage en zonnebrand in de koffer vliegen steeds meer toeristen naar hun droombestemming. Wat doe jij en welke corona-risico’s zijn eigenlijk gedekt? En welke vooral niet?

Verzekerd en toch een rekening na een uitvaart. Hoe voorkom je dat?

Een sterfgeval in de familie, daar denk je liever niet aan. Toch is het goed af en toe wel even stil te staan bij het onvermijdelijke. Breng je wensen in kaart, check het to-do lijstje en controleer of de kosten van je uitvaart nog voldoende gedekt zijn. Te vaak krijgen nabestaanden alsnog een rekening gepresenteerd.

Hypotheek beschermen tegen een crisis? 3 vormen van verzekeren

Soms raakt een crisis velen. Een andere keer is hij puur persoonlijk. Maar of je inkomen nu wordt geraakt door Corona of persoonlijke pech, niemand zit te wachten op slapeloze nachten omdat de hypotheek ineens niet meer betaald kan worden. Welke verzekeringen zijn er en wat biedt NHG?

Schade aan je spullen. Welk bedrag krijg je eigenlijk terug?

De stofzuigerslag trekt je lamp om. Je mobieltje steek je náást je zak. Je koffer mist een wieltje op de bagageband. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig ben je verzekerd. Maar wat krijg je eigenlijk terug? De aankoopwaarde, de nieuwwaarde of de dagwaarde?

7 ideeën voor een voordelige(r) inboedelverzekering

Op de loungebank voor je flatscreen. Voor barista spelen met je espressomachine. De spullen in je woning maken dat jij je er thuis voelt. Hoe verzeker je al dat waardevols voordelig tegen brand, waterschade, en ongenode grijpgrage gasten? Zie onze 7 ideeën...

Welke verzekering past het best bij jouw fiets? Weet wat je kunt kiezen

Nederland fietsland. Ons land telt meer fietsen dan inwoners. In alle soorten, maten en prijsklassen. Een knappe racefiets, MTB of E-bike kost al snel duizend(en) euro’s. Hoe voorkom je dat dieven er mee vandoor gaan? En ben je goed gedekt tegen schade?

Wat willen autoverzekeraars liever niet dat je weet?

De helft van de Nederlandse personenauto’s is all-risk verzekerd. Hun eigenaren zijn bovendien het minst gewisseld van maatschappij. Een flink deel daarvan betaalt te veel premie. Hoe zit dat bij jou? Wat steek jij op van een APK van je autoverzekering?

Ziektekostenpremie betalen een probleem? Tref een regeling

Mis je als flexwerker, zzp’er of student door de coronacrisis inkomen? Dan is een premie van rond de 100 euro mogelijk al een probleem. Verzekeraars snappen dat en zijn bereid daarover wat af te spreken. Kosten besparen? Kijk ook eens naar je andere verzekeringen.

Verplichte AOV afwachten? Of nu alvast vooruitzien?

4 op de 10 ondernemers hebben geen voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Geen polis, spaargeld of belegd vermogen. Onder zzp’ers met een laag inkomen is dat 65%. Mogelijk wordt de AOV in 2024 verplicht. Wil je dat afwachten?

Kan de autopremie naar beneden? En wat als je maaltijden bezorgt?

"Wij verlagen uw autopremie de komende twee maanden". Aldus Promovendum in een e-mail aan verzekerden vanwege minder verwachte schades door Corona. Volgen anderen? En waarop moet je letten als je nu ineens maaltijden thuis gaat bezorgen? 

Is onzichtbare schade aan zonnepanelen verzekerd?

Hagelstenen als pingpongballen kunnen forse schade aanrichten. In 2 minuten heeft je caravan een poffertjespan-dak. Vervelend, maar duidelijk. Maar hoe zit dat met zonnepanelen? Ook als je geen schade ziet, kan die wel zijn ontstaan. En dan?

Vakantie gecancelled door Corona. Wat kun je doen?

Minister president Mark Rutte adviseerde Nederlanders voor de meivakantie geen plannen te maken. Maar als je al eeder een vakantie boekte en betaalde? Wat dekt dan je (doorlopende) reis-/annuleringsverzekering?

Financiële onzekerheid? Vraag je adviseur om raad.

Horeca en winkels dicht, rode cijfers op de beurs, een onzekere huizenmarkt. Veel Nederlanders maken zich zorgen. Om hun gezondheid en die van hun naasten, maar ook over hun financiële situatie, nu of straks. Met welke vragen kan je adviseur je helpen?