Duurzaamheidsprofiel.nl - gunstig geld lenen voor lagere maandlasten en meer pluspunten

Na de zonnigste lente ooit, brak de zomer van 2020 alle hitterecords. Logisch dat steeds meer huiseigenaren kiezen voor zonnepanelen. Het rendement is aantrekkelijk. Maar hoe financier je dat het gunstigst? En wat leveren andere maatregelen voor energiebesparing je op? Via je postcode + huisnummer helpt Duurzaamheidsprofiel.nl je op weg.

Duurzaamheidsprofiel o.b.v. postcode+huisnummer
De nieuwe website duurzaamheidsprofiel.nl brengt snel in kaart welke technische én financiële mogelijkheden er zijn om je (toekomstige) woning zuiniger te maken. Vul je postcode en huisnummer in en download direct een rapport dat op deze woning is gebaseerd. Het vertelt je hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik kunt verlagen. Dat kan op diverse manieren: beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, enz. Verder schat het in wat je bespaart en wat het je kost. En wat je rendement is: wat levert de investering je op?

Meer dan alleen energie besparen
Investeren in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor lagere kosten voor gas en licht. Isoleren bijvoorbeeld zorgt ook voor meer wooncomfort. Bovendien blijkt dat woningen met een gunstiger energielabel een hogere prijs opleveren én sneller verkocht zijn. Kortom:

    • Lagere maandlasten
    • Meer wooncomfort
    • Een hogere verkoopprijs
    • Een beter milieu

Gunstig groen financieren via een lening of hypotheek
Met als doel om in 2050 helemaal ‘van het gas af’ te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid nú al tal van energiebesparende initiatieven. Zo kun je eenvoudig € 9.000.- extra lenen via je hypotheek (en soms nog een stuk meer - zie het rapport).

Tip : het is niet meer nodig dat je al van te voren bepaalt welke energiemaatregelen je gaat treffen en met wie. Vraag je adviseur daartoe naar de mogelijkheden van het Energiebespaarbudget. Dat kan óók prima in combinatie met NHG (Nationale Hypotheekgarantie).

Daarnaast vermeldt het rapport enkele gunstige leningen en subsidies waarmee investeren in verduurzamen aantrekkelijker en bereikbaarder is (met nuttige links). Download het rapport dus meteen. Dan ga je goed voorbereid het gesprek aan met je financieel adviseur.

Tip : de bedragen voor de 'Subsidie Energiebesparing Eigen Huis' (SEEH) voor isolatiemaatregelen die je laat uitvoeren tussen 1 juli en 31 december 2020 zijn verhoogd! Je aanvraag moet wel dit jaar binnen zijn.

Welke banken geven rentekorting voor investeren in duurzaamheid?
Benieuwd bij welke banken je zonder renteopslag een bedrag bijleent voor een duurzame investering in de eigen woning? Vind hier de actuele groene hypotheekrente tarieven per geldverstrekker.

Duurzaamheidsprofiel.nl is ontwikkeld door Dutch Media Lab op initiatief van onder andere Florius, ABN Amro en de Nationale Hypotheekbond. Het online renteoverzicht vermeldt alle groene geldverstrekkers.

Bron: Hypotheekbond

Hoewel aan de samenstelling van dit nieuwsbericht uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie