Hypotheeknieuws

Hypotheekrente lang vastzetten? Check dan zéker de looptijdrente.

We kiezen voor steeds langere rentevaste periodes bij onze hypotheekaanvraag: 70% kijkt naar 20 jaar vast of meer… Want dat geeft zekerheid over je maandlasten. Of toch niet? Ontdek waarom de looptijdrente belangrijker is dan de rente bij aanvang. En hoe je zo maar duizenden euro’s bespaart.

Dóór na je huurverhoging... of nu toch liever wat kopen?

Per 1 juli gaat de huur weer omhoog. In de sociale sector met maximaal 6,6%. Als particuliere huurder hangt het af van je contract. Zeker is: voor een huurder wordt het elk jaar duurder. Hoe zit dat in vergelijking met een eigen woning? Is verhuizen zinvol?

Record aantal hypotheek 'oversluiters'. Wacht jij af of doe je mee?

Het eerste kwartaal van 2020 telde meer aanvragen voor een hypotheek dan ooit. Waarom? Door iets meer woningverkopen, maar vooral door mensen die hun  hypotheek ‘oversloten’ of kozen voor een 2e hypotheek: +87%! Is dat ook voor jou verstandig?

Hypotheek beschermen tegen een crisis? 3 vormen van verzekeren.

Soms raakt een crisis velen. Een andere keer is hij puur persoonlijk. Maar of je inkomen nu wordt geraakt door Corona of persoonlijke pech, niemand zit te wachten op slapeloze nachten omdat de hypotheek ineens niet meer betaald kan worden. Welke verzekeringen zijn er en wat biedt NHG?

Straks pensioentekort? Check ‘t nu! En vindt voordelig 3 oplossingen

Weet jij wat je inkomsten zijn na je pensioen? En met welke (hogere) kosten je rekening moet houden? Te veel Nederlanders denken dat het wel goed zit, maar halen niet de beoogde 70% van hun laatstverdiende salaris. Wat doe je eraan?

Voor een woning lenen van je ouders? Let op wat je afspreekt...

In 2022 wil de fiscus beleggen zwaarder belasten, terwijl je juist meer vrijstelling krijgt op je spaargeld. Daarom checken ouders beter tijdig even of het voordelig blijft hun kind(eren) te helpen met de financiering van hun woning. Of brengt de ‘jubel-ton’ uitkomst?

65+ met overwaarde. Hoe maak je geld vrij, zonder te verhuizen?

Wie rond zijn pensioen zijn huis al (deels) ‘vrij’ heeft, beschikt vaak over een aardig vermogen. Je hebt netjes afgelost en de waarde van je woning is groter dan de hypotheekschuld. Alleen zit je geld vast in de stenen. Hoe profiteer je er toch van, zonder te verhuizen?

Juist nu je hypotheek oversluiten? 3 tips die je helpen kiezen

Is de rente die jij nu betaalt voor je hypotheek flink hoger dan de hypotheekrente van vandaag? Dan kan oversluiten lonen. Want de rentes gaan weer stijgen, naar verwachting. Doe je voordeel met deze drie tips.

Achterstand met betalen hypotheek? Met NHG meer zekerheid

Wie zijn hypotheeklasten niet meer kan dragen, mag van NHG tot maximaal 9% betalings-achterstand oplopen. Dat is langer dan de drie maanden die banken nu toestaan. Heb jij Nationale Hypotheek Garantie?

Meer ruimte nodig? Zo financier je een verbouwing het beste.

Gezinsuitbreiding, meer thuiswerken? Hoe bekostig  je als woningbezitter met een hypotheek een grote verbouwing? Kies je voor een tweede hypotheek of zijn nog er andere mogelijkheden?

Tot 1 juli geen gedwongen verkoop woningen

Het laatste waar je nu op zit te wachten is dat je op straat komt te staan. Wie zijn hypotheek even niet kan betalen, is tijdens de coronacrisis beschermd. Maar blijf alert!

Hogere WOZ-waarde? Dan mogelijk rentekorting.

Steeg de WOZ-waarde van je woning alweer per 2020? Als bezwaar maken niet loonde, bekijk dan of je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente

Huis (ver)kopen tijdens Corona-crisis.

Ongekend is misschien het meest gebruikte woord van de laatste weken van Corona. Daarom verkenden wij voor jou enkele praktische zaken rond de huizenmarkt.

Niet de deur uit? Toch persoonlijk advies via de webcam.

Ook al heb je (allebei) een baan, toch vinden veel starters lastig een betaalbare, passende woning. Wie te veel verdient voor gesubsidieerd huren, is aangewezen op de vrije sector. Met een fikse huur. Waarom kan dát wel, maar is een woning kopen lastig? En zijn er tips?

Van duur huren naar een hypotheek… waarom lukt dat niet altijd?

Ook al heb je (allebei) een baan, toch vinden veel starters lastig een betaalbare, passende woning. Wie te veel verdient voor gesubsidieerd huren, is aangewezen op de vrije sector. Met een fikse huur. Waarom kan dát wel, maar is een woning kopen lastig? En zijn er tips?

Financiële onzekerheid? Vraag je adviseur om raad.

Horeca en winkels dicht, rode cijfers op de beurs, een onzekere huizenmarkt. Veel Nederlanders maken zich zorgen. Om hun gezondheid en die van hun naasten, maar ook over hun financiële situatie, nu of straks. Met welke vragen kan je adviseur je helpen?

Duurzaamheidsprofiel.nl biedt meerwaarde voor het hypotheekgesprek.

Terwijl 80% van de huizenkopers hun woning energiezuiniger wil maken, komt dit slechts in 8% van de hypotheekgesprekken aan de orde. Duurzaamheidsprofiel.nl helpt je dit onderwerp aan te kaarten én eenvoudig aan € 9.000,- of meer extra hypotheekruimte.

Tijdelijk twee woningen. Wat vindt de fiscus daarvan?

Ben je al verhuisd, maar staat je oude woning nog te koop? Dan heb je in feite twee woningen op je naam. Eigenlijk mag je de hypotheekrente op een tweede woning niet aftrekken voor de inkomstenbelasting. Gelukkig is er de ‘verhuisregel’.