Hypotheeknieuws

Comfortabeler en zuiniger huis? Vind de subsidiepotjes voor 2021

Op 1 januari stelde het Kabinet opnieuw een fors bedrag beschikbaar voor het verduurzamen van de woning: € 124 miljoen! Om hiervan te profiteren is er een nieuwe regeling, de ISDE: Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing. Hoe maak je hier gebruik van en welke voordelen biedt verduurzamen?

Waarom nú al je aflossingsvrije hypotheek verlengen?

Sloot je vóór 2013 een hypotheek die (gedeeltelijk) aflossingsvrij is dan betaal je daarover alleen rente. Je mag deze bovendien aftrekken voor de belasting. Maar niet voor eeuwig. Daarbij moet je de lening in principe op de einddatum aflossen. Wat als je je huis niet wilt verkopen? Is verlengen een optie? En waarom zou je dat nú al willen doen?

Hogere gemeentebelasting voor huiseigenaren in 2021

Net als in 2020 stijgen de gemeentelijke belastingen voor huiseigenaren komend jaar opnieuw harder dan de inflatie. Deze is 1,2% terwijl je 4.1% extra kwijt bent aan de ozb, en de afvalstoffen- en rioolheffing. Gemiddeld, want elke gemeente bepaalt dat zelf. Betaal jij in 2021 meer of minder dan € 820,-? En waarom?

Verzekeringsnieuws

Autoverzekering: extra eisen alarmsysteem + SCM certificaat

Dure of zeldzame auto? Je verzekeraar kan dan eisen stellen aan je alarmsysteem. Zoals een (geldig!) SCM certificaat. Dat verloopt na drie jaar. En heeft je auto 'keyless entry' dan gelden daarvoor vanaf 1 januari extra beveiligingsmaatregelen. Lang niet alle modellen voldoen daaraan. Wat te doen?

Wat is er (niet) verzekerd als je in huis gaat klussen?

Nederland sloeg in 2020 massaal aan het verbouwen en klussen. Leuk als dat lukt, maar wat als er iets misloopt... Welke schade dekt je verzekering eigenlijk? En als de klus geklaard is, ben je dan nog steeds voldoende verzekerd?

Waarom wil je als huiseigenaar verzekerd zijn van rechtsbijstand?

Druk bezig met nieuwe woning, of van plan nog jaren heerlijk in je huidige huis te wonen? Een rechtsbijstandverzekering kan op elk moment van pas komen. Want ook al zoek jij geen problemen op, ze weten jou soms zelf wel te vinden. Hoe haal je je recht en voorkom je een gepeperde rekening? Vier voorbeelden.