Hypotheeknieuws

Scheiden op latere leeftijd financieel vaak lastiger dan gedacht

Hoe langer je bij elkaar bent, hoe groter de kans op financiële horden als je wilt scheiden. Bij de verdeling van de overwaarde van de woning blijkt gedwongen verkoop vaker onvermijdelijk. En dan? Woningen zijn schaars, duur. En na je 57e kom je niet zomaar meer aan een hoge hypotheek. Zeker niet als je ex-partner recht heeft op een flinke hap uit je pensioen.

Verbouwen duurder door hogere bouwleges

Plan je een kleine verbouwing aan de voor- of zijkant van je huis dan pakt dat dit jaar al snel honderden euro’s duurder uit: veel gemeenten vragen meer geld voor een vergunning. Het recente onderzoek naar bouwleges van de Vereniging Eigen Huis signaleert trouwens flinke verschillen per woonplaats.

Verzekeringsnieuws

Weer meer e-bikes gestolen. Wat doe je eraan?

Wat is de kans dat je e-bike wordt gestolen? Groter dan je denkt vermoedelijk. Tijdens de eerste helft van dit jaar deden bijna 10.000 Nederlanders aangifte van diefstal van hun e-bike, een stijging van ruim 30 procent. Hoe zorg je dat dit jou niet overkomt?

Arbeidsongeschiktheid: onderschat het niet, ondernemer!

Als ondernemer of zzp’er val je bij arbeidsongeschiktheid naast het sociale vangnet dat er voor werknemers bestaat. Soms met pijnlijke persoonlijke en financiële gevolgen. Voor zzp’ers komt er volgens plan een verplichte AOV, vanaf 2024. Afwachten, of beter nu al wat regelen?