Hypotheeknieuws

Funderingslabel voor alle woningen in Nederland

Zo’n 1 miljoen woningen heeft of krijgt problemen met de fundering. Bij 250.000 woning is de situatie al urgent. Herstel is dan noodzakelijk maar kostbaar. En meestal niet verzekerd. Om bewoners en kopers tijdig te informeren krijgt elke woning een funderingslabel. Vanaf juli 2021 wordt dit verplicht opgenomen in taxatierapporten, net als het energielabel nu al.

Kan jouw aflossingsvrije hypotheek met je mee verhuizen?

Sinds 2013 is de keuze aan hypotheekvormen beperkt. Een deel aflossingsvrij kan nog wel, maar daarmee verspeel je alle belastingvoordeel. Maar hoe zit dat als je verhuist met een aflossingsvrije hypotheek van vóór 2013? Kun je die zomaar meenemen?

15% méér aanvragen. Vooral voor tweede hypotheek en oversluiten

Er waren in het derde kwartaal 15% hypotheekaanvragen dan in 2019. Bijna tweederde betrof het aankopen van een woning. Ruim één derde een oversluiting of tweede hypotheek. Deze groep groeide ruim 25%. Vanwege de lagere lasten maar meer nog voor een verbouwing. Is dat nu echt zo gunstig?

Verzekeringsnieuws

Bespaar 5-15% via een ‘winterstop’ op je motorverzekering

Als de bladeren vallen en koning Winter is in aantocht, houden veel motorrijders het toeren voor gezien. Heb je een WA-casco verzekering? Dan kun je 5-15% premie besparen als je je motor aanmeldt voor een ‘winterstop’. Die loopt van 1 of 15 december tot 1 maart. Of kies jij voor een zomertijd-dekking?

Je bent zelf een belangrijke passagier op je inzittendenverzekering

Veel autobezitters sluiten een inzittendenverzekering af met het idee dat hun passagiers bij een ongeval anders niet verzekerd zijn. Lees of dit klopt en waarom een inzittenden-verzekering juist ook voor jezelf van belang is. En welke verzekering jou het beste past. 

Fietsendiefstal kost jaarlijks €600 miljoen. Hoe verzeker je dat?

Daar ligt je opengeknipte slot. Of vond je alleen nog een lege plek of paal? Herkenbaar? Grote kans dat jou dat al eens gebeurde, want elke minuut wordt er in ons land een fiets gestolen. De kosten? 600 miljoen euro per jaar! Hoe valt dat nog te verzekeren?