Hypotheeknieuws

Hypotheek meeverhuizen kan hogere rente omzeilen

Steeds meer huiseigenaren die doorstromen naar een volgende woning nemen hun hypotheek mee. Reden? De rente die daarvoor geldt, is lager dan er nu wordt aangeboden. Op termijn kan dat veel geld schelen. De hypotheek moet dan wel een verhuisregeling kennen.

Hypotheekrente stijgt verder, aantal aanvragen in april gedaald

Door aangekondigde rentestijgingen bereikte het aantal hypotheekaanvragen begin dit jaar het hoogste peil ooit. Dit kwam vooral door niet-kopers. Terwijl de rente verder oploopt, lag het aantal aanvragen in april een zesde lager dan in de voorgaande maanden. Vis je inmiddels achter het net, of is het tij nog gunstig voor oversluiten of bijlenen?

Verzekeringsnieuws

Onvindbare begunstigde levensverzekering eerder in beeld

Het wordt verzekeraars gemakkelijker gemaakt nabestaanden op te sporen waarvan de adresgegevens ontbreken. Een regeringsvoorstel hiertoe ligt bij de Tweede Kamer. Dit vergroot de kans dat een levensverzekering daadwerkelijk uitkeert aan begunstigden, wanneer de polishouder overlijdt. Toch kun je ook nu al zelf op zoek.

Bespaartip: de levensverzekering

Nu het leven flink duurder wordt, zoeken velen naar manieren om geld te besparen. Misschien kan dat via je levensverzekering. Loopt die al wat langer dan kan een aanpassing je de komende jaren tot duizenden euro’s schelen. De moeite waard? Ontdek dan direct hoe je nabestaanden gunstiger af zijn.