Hypotheeknieuws

Pilot gaat duizend duurhuurders aan hypotheek helpen

Je betaalt al jaren een hoge huur in de vrije sector en kan toch geen hypotheek krijgen. Zelfs niet als de lasten daarvan lager zijn. Dat is zuur. Voor duizend 'duurhuurders' gaan enkele geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie bij wijze van proef soepeler leennormen hanteren. Voorwaarde is dat je de laatste jaren geen betalingsproblemen had.

Private lease? Nog lagere hypotheek door BKR registratie

Wil je de komende jaren een huis kopen? Pas dan op met het privé leasen van een auto. Registratie hiervan bij het BKR maakt dat je veel minder kunt lenen. Vanaf 1 april wordt dit effect nog groter. Waarom scheelt dat zomaar een ton op je hypotheek? En hoe zit dat met een autofinanciering?

Via afkopen partneralimentatie de woning verwerven

Een flinke overwaarde op de woning maakt een scheiding financieel extra ingewikkeld. Wie er in wil blijven wonen, moet de ander uitkopen, al snel voor een fors bedrag. En wat je aan alimentatie ontvangt, telt vaak niet mee bij het overnemen van de hypotheek. Het afkopen van de alimentatieplicht in ruil voor het afzien van de overwaarde biedt soms uitkomst. 

Ander financieel nieuws

Pensioenopbouw vaker kwestie van persoonlijke keuzes

Steeds meer pensioenregelingen gaan uit van een premie-inleg, zonder gegarandeerde uitkering. Wat jij later ontvangt hangt dan af van het beleggingsresultaat van je pensioenpotje. Wat is de rol van jouw ‘life-cycle’, hoe beïnvloed jij het rendement en wat is het verschil met zelf beleggen?