Hypotheeknieuws

Heb jij liever advies van een robot?

Volgens wereldwijd onderzoek vertrouwen mensen een robot vaker bij geldzaken, dan hun eigen oordeel. Ook Nederlandse jongvolwassenen gebruiken online tools, bijvoorbeeld voor een hypotheekberekening. Toch zoekt zo’n driekwart van de millennials hulp bij een financieel adviseur.

Flink minder hypotheekaanvragen voor woningen

Het eerste kwartaal van dit jaar telde 7% minder hypotheekaanvragen voor de aanschaf van een woning dan in 2020. Komt dit door de crisis of door krapte? Gezien de gemiddelde huizenprijs met 12,5% omhoog schoot, ligt het waarschijnlijk aan het aanbod. Waar gaat dat naartoe in 2021?

Verzekeringsnieuws

Ander financieel nieuws

In 2021 € 1.000,- extra belastingvrij schenken

Wil jij iemand financieel een duwtje in de rug geven? Je kind, neef of nichtje? Iemand buiten de familie? Dit jaar kun je tijdelijk € 1.000,- extra schenken, zonder dat de ontvanger er belasting over betaalt. Voor kinderen of bijzondere doelen geldt een 'verhoogde vrijstelling'. Welke?

Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding?

Een scheiding is meestal geen blijde gebeurtenis. Maar wist je dat het ook later een grote impact kan hebben op je bestedingsruimte? Je moet namelijk niet alleen je huidige bezittingen en schulden delen, maar ook je pensioen. Dat kan flink tegenvallen. Wat doe je daaraan?

Profiteer jij van de belastingwijzigingen in 2021?

Vanaf 1 januari geldt er op het gebied van belastingen een aantal nieuwe regels. Wat betreft je inkomsten, aftrekposten, je vermogen en eventuele toeslagen. We lichten er een paar toe, voor verschillende groepen mensen. Hoe pakken de wijzigingen voor jou uit?