Hypotheeknieuws

Aanpassen woonwensen succesvolste oplossing om woning te vinden

Soms reikt je financiële polsstok minder hoog dan je zou wensen. De droomwoning waar je zoekt, blijkt niet betaalbaar. Toch kan een alternatief ook prima bevallen, of onverwacht beter zelfs. Dit blijkt uit onderzoek onder achthonderd huizenzoekers, waarvan ruim de helft binnen een half jaar een nieuwe woning vond.

Verzekeringsnieuws

Ander financieel nieuws

Einde negatieve rente vermogende spaarders na rentebesluit ECB

Binnenkort hoef je geen rente meer te betalen als er meer dan een ton op je bankrekening staat. Die negatieve rente voerden banken in 2020 in vanwege hun kosten voor het verplicht aanhouden van reserves bij de Europese Centrale Bank. Vanwege de toegenomen inflatie gaat de ECB zijn tarieven verlagen en dat zet ook de Nederlandse banken top-3 in beweging.

Gat in je pensioen? Zes tips om dat te dichten

Dat kan niet waar zijn! Je ziet een bedrag en denkt aan je laatste salaris. Moeten jullie hier voortaan van leven? Te veel Nederlanders — jong en oud — hebben geen idee wat hen financieel te wachten staat, als ze ooit met pensioen gaan. Een ruime meerderheid meent wel zo'n 70% van het huidige salaris nodig te hebben om rond te komen. Haal je dat? En zo niet...