Economisch nieuws

Hoog inkomen? In 2020 niet alleen lagere aftrek hypotheekrente

Behalve voor de hypotheekrente geldt er in 2020 ook een lager tarief voor andere aftrekposten. Wie tenminste € 68.508 verdient betaalt 49,5% belasting. Maar je kunt die posten nog maar tegen 46% aftrekken. Tot 2023 bouwt dit af naar 37.10%. Welke aftrekposten zijn dit en wat kun je nu nog besparen?

Gaat nieuw ministerie van 'Wonen' het woningtekort oplossen?

Het woningtekort is opgelopen tot 331.000. Jaarlijks moeten er 75.000 woningen bijkomen, maar ook dit jaar blijft de teller steken op 55.000. Een kamermeerderheid wil de regie weer terugbrengen bij een ministerie van Volkshuisvesting zoals in de jaren 90. Is dat zinvol?

Duurzaamheidsprofiel.nl - gunstig geld lenen voor energiebesparing

Na de zonnigste lente ooit, brak de zomer van 2020 alle hitterecords. Logisch dat steeds meer huiseigenaren kiezen voor zonnepanelen. Maar hoe financier je dat het gunstigst? En wat is er nog meer mogelijk?  Via je postcode + huisnummer helpt Duurzaamheidsprofiel.nl je op weg. Gratis.

Levenstestament. Nu regelen voor als 't ooit niet goed met je gaat

Een normaal testament regelt de verdeling van je bezittingen voor als je er niet meer bent. Maar wat nou als je door omstandigheden al bij leven - tijdelijk of voor altijd - niet meer je eigen beslissingen kunt nemen… Valt dat óók nu al te regelen? Het antwoord is ja! Via een levenstestament.

Rood staan door Corona. Een kostbare geschiedenis.

Nadat minister Hoekstra in april de grootste banken opriep hun rente op 'roodstaan' te verlagen, stelt hij dit per 10 augustus wettelijk verplicht. Het maximum tarief voor debetrente gaat van 14 naar 10%. Toch blijft rood staan kostbaar. Waarom? En - belangrijker - wat doe je eraan?

Voor de jeugd: "Beter ga je beginnen te beseffen je geld" (op YouTube)

Enig idee wat jouw pubers op school oppikken over geld? Het onderwerp is best belangrijk. Maar helaas blijken ‘boomers’ niet altijd even boeiend  - in de ogen van generatie Z. Daarom liet de NPO tv-helden Tom en Yannick een YouTube serie maken over geld. Op een confronterende manier...

Buurmeisje geslaagd. Wat kost studeren en hoe ga je dat betalen?

Anders dan in andere jaren gingen de schooltassen eind mei wat aarzelend in top. Diploma op zak en dóór naar het MBO of hoger onderwijs. Duurt dat nog even voor jouw kind? Check dan juist nu even op welke kosten je moet rekenen en hoe je dat gaat betalen.

WOZ-waarde woning mag maximaal 33% van de huurprijs bepalen. Wat vind jij?

Rond Prinsjesdag 2019 kondigde het kabinet maatregelen aan die de snelle stijging van de huurprijzen moeten tegengaan. Zo zou de WOZ-waarde nog maar voor 33% mogen meetellen in de maximumhuur. Vanaf 9 juni kunnen burgers hierover hun mening geven in een 'internet-consultatie'. Wat vind jij?

DNB voorspelt lichte daling huizenprijzen. Goed of slecht nieuws?

De effecten van de Covid-19-schok blijven op de woningmarkt tot nu toe beperkt. Het aantal verkopen groeide zelfs en de prijzen stegen. Toch verwacht De Nederlandsche Bank binnen enkele maanden een prijsdaling, hoewel lang niet zo fors als na 2008. Wat nu?

Straks pensioentekort? Check ‘t nu! En vindt voordelig 3 oplossingen

Weet jij wat je inkomsten zijn na je pensioen? En met welke (hogere) kosten je rekening moet houden? Te veel Nederlanders denken dat het wel goed zit, maar halen niet de beoogde 70% van hun laatstverdiende salaris. Wat doe je eraan?

Meer vakantiegeld dit jaar. Pakt dat ook voor jou goed uit?

Mei brengt een meevallertje, voor werknemers. Volgens salarisverwerker ADP zorgen aanpassingen bij de Belastingen ervoor dat bijna iedereen er netto iets op vooruit gaat. Maar krijg je deze maand ook echt je vakantiegeld, gezien de Corona-crisis?

Voor een woning lenen van je ouders? Let op wat je afspreekt.

In 2022 wil de fiscus beleggen zwaarder belasten, terwijl je juist meer vrijstelling krijgt op je spaargeld. Daarom checken ouders beter tijdig even of het voordelig blijft hun kind(eren) te helpen met de financiering van hun woning. Of brengt de ‘jubel-ton’ uitkomst?

Niet de deur uit? Toch persoonlijk advies via de webcam.

We leven (even) in onzekere tijden. Het Corona-virus houdt ons binnen. Toch draait de wereld door en heb je  misschien juist vragen voor je financieel adviseur. Via de webcam kan dat eenvoudig en toch heel persoonlijk. Inclusief meekijken op zijn scherm.

Financiële onzekerheid? Vraag je adviseur om raad.

Horeca en winkels dicht, rode cijfers op de beurs, een onzekere huizenmarkt. Veel Nederlanders maken zich zorgen. Om hun gezondheid en die van hun naasten, maar ook over hun financiële situatie, nu of straks. Met welke vragen kan je adviseur je helpen?

Tijdelijk twee woningen. Wat vindt de fiscus daarvan?

Ben je al verhuisd, maar staat je oude woning nog te koop? Dan heb je in feite twee woningen op je naam. Eigenlijk mag je de hypotheekrente op een tweede woning niet aftrekken voor de inkomstenbelasting. Gelukkig is er de ‘verhuisregel’.