Niet de deur uit? Toch persoonlijk advies via de webcam.

We leven (even) in onzekere tijden. Het Corona-virus houdt ons binnen. Toch draait de wereld door en heb je  misschien juist vragen voor je financieel adviseur. Via de webcam kan dat eenvoudig en toch heel persoonlijk. Inclusief meekijken op zijn scherm.

Juist nu veel vragen
Alle noodmaatregelen van de laatste tijd werpen vragen op. Over hoe je gezond blijft, maar ook over de financiële gevolgen van deze crisis. Of je nu consument bent, werknemer of zzp-er. Een vakantie hebt geboekt, of juist nog familie hebt, gestrand in een ver land… Wat is er verzekerd? Hoe loopt dat met mijn inkomen en de maandlasten? Maar ook praktisch: ik heb een woning op het oog, hoe regel ik nu de hypotheek? 

Persoonlijk advies kan ook prima via de webcam
Voor antwoord op deze en tal van andere vragen over je hypotheek, lening of verzekering kun je nog steeds terecht bij je financieel adviseur. Heb je een korte vraag dan kan telefonisch. En vraagt het advies meer toelichting? Dan is de webcam een prima alternatief waar je anders op kantoor of thuis af sprak. De adviseur kan je mee laten kijken op zijn scherm voor berekeningen en grafieken. En zelfs situaties op het scherm ‘schetsen’ zoals anders op papier.

Geschikt voor computer, tablet en smartphone. Oók met meerderen tegelijk
Video-vergaderen en schermdelen werkt op alle apparatuur. Heb je een (ingebouwde) camera, dan kan de adviseur jou ook zien. Of jullie, want je kunt met meerdere mensen tegelijk aan één gesprek deelnemen via je eigen apparaat. Dus bijvoorbeeld ook je partner op kantoor of een ouder in zijn of haar eigen huis. Gewoon via de laptop, tablet, mobiel of huis-pc met een unieke link die je via een e-mail ontvangt van je adviseur.

Hoe zit dat met de veiligheid?
Als je adviseur werkt met Webdelen.nl dan worden alle video- en audiostreams versleuteld. Alle gebruikers nemen dus op een veilige manier deel, vanaf elke locatie. 

In tegenstelling tot diverse (gratis) apps voor videobellen betreft Webdelen.nl een betaalde dienst voor professioneel gebruik. Voor jou is deelname natuurlijk gratis, als je adviseur je uitnodigt voor webadvies. Maar je weet wel dat jouw gevoelige informatie (financieel en privacy) goed zijn afgeschermd. Webdelen.nl is gebaseerd op G Suite van Google, dat op geen enkele manier data verzamelt, scant of gebruikt voor advertentiedoeleinden.

Vragen over je persoonlijke financiën? Neem contact op met je adviseur en informeer naar zijn mogelijkheden voor Webdelen. Dan krijgt je ook op afstand een prima persoonlijk advies.

Wil je je alvast zelf voorbereiden? Informatie over de financiële maatregelen van de overheid in het kader van COVID-19 vind je bij Vragen over financiële maatregelen

Bron: Hypotheekbond

Hoewel aan de samenstelling van dit nieuwsbericht uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie