in mei vakantiegeld wie krijgt er meer en wie minder AdobeStock 709294691
In mei vakantiegeld: wie krijgt er meer en wie minder?

Vandaag is het mei en dat is de maand waarin veel Nederlanders hun vakantiegeld ontvangen. Vooral als je minder dan een modaal inkomen verdient, kun je dit jaar rekenen op een hoger bedrag dan vorig jaar. De vraag is wel of je dat ook daadwerkelijk gaat uitgeven aan een zonnige bestemming.

Salarisverwerker ADP berekent elk jaar voor welke inkomens­groepen de uitbetaling van het vakantiegeld mee of tegenvalt. Wie onder modaal verdient gaat er dus op vooruit. Mensen met een modaal inkomen of meer krijgen daarentegen juist minder. Voor werknemers met een modaal inkomen valt het nog mee: ze krijgen € 19 netto minder dan vorig jaar.

Hogere inkomens krijgen minder

Voor iemand met een driemaal modaal inkomen is de afname maar liefst € 637. Een schril contrast met iemand die iets minder dan modaal verdient: die kan juist rekenen op een paar honderd euro extra. Ook parttimers krijgen dit jaar volgens ADP meer dan in 2023: bij een salaris van € 1750 per maand bruto is dat € 578 meer dan in 2023. De salarisverwerker berekende het vakantiegeld voor drie fictieve werknemers met een bruto maandsalaris van: onder modaal - € 3000; modaal - € 3395; drie keer modaal - € 10.185.

Wie iets minder dan modaal verdient, kan rekenen op bijna € 250 extra

Berekening salarisverwerker ADP

Hoe je vakantiegeld voor jou uitpakt, blijkt meestal uit je loonstrook van mei, mits je in loondienst bent. Vakantiegeld is dan verplicht en minimaal 8% van het bruto jaarsalaris dat je hebt verdiend. Afhankelijk van je CAO of andere afspraak met je werkgever kan de uitkering ook op een ander moment plaatsvinden, of al maandelijks gebeuren. Net als op je salaris wordt op vakantiegeld belasting ingehouden. Behoor je tot de ongeveer 1,6 miljoen ZZP’ers die ons land telt, dan moet je zelf geld reserveren om er af en toe lekker tussenuit te kunnen.

Lang niet altijd voor de vakantie

Het Nibud ziet al langer een trend dat de extra uitkering in mei niet per se wordt besteed aan met vakantie gaan. Volgens onderzoek door Slimster vorig jaar was dat maar bij vier op de tien Nederlanders het geval. Van de tweeduizend ondervraagden zette ruim een derde het geld op hun spaarrekening (38%). Anderen noemden het verduurzamen van de woning (9%) en het extra aflossen van de hypotheek (5%) als bestedingsdoelen.

Kortingen maken het verschil

De verschillen tussen de inkomens­groepen vloeien voort uit de manier waarop de loonbelasting wordt berekend, met name de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. ‘De hoogte van de korting hangt af van je persoonlijke situatie. Niet alleen van hoeveel je verdient, maar ook of je bijvoorbeeld een Wajong-uitkering of AOW hebt.’, aldus Dik van Leeuwerden, expert wet- en regelgeving bij ADP.

Verrekeningspercentage
De opvallende verschillen in vakantiegeld ontstaan door het zogenaamde verrekenings­percentage op het standaard belasting­tarief. Dit moet ervoor zorgen dat de heffings­kortingen op de juiste manier worden berekend. Deze kortingen zijn afhankelijk van het inkomen en de grenzen worden jaarlijks aangepast. En dat zorgt voor verschillen. Zo wordt bij een werknemer die bruto € 1.750 per maand verdient, dit jaar gerekend met een tarief van 5,54% — vorig jaar was dit nog 39,94%. Voor de mensen met een bruto salaris van € 3.000 daalt het tarief van 49,54% naar 41,13%. Hierdoor pakt het vakantiegeld in 2024 hoger uit.

Minimumloon
Vanaf het begin van dit jaar is het voor werkgevers verplicht gesteld om ten minste het minimum­uurloon uit te betalen. Voor jongeren vanaf 15 jaar start dit loon bij ongeveer vier euro per uur en dit bedrag stijgt tot iets meer dan dertien euro per uur voor werknemers die 21 jaar of ouder zijn. Ook dit heeft invloed op het vakantiegeld. Iemand die 36 uur per week werkt, krijgt € 15 minder, maar wie meer uren draait, kan juist meer vakantiegeld verwachten.

Bron: Hypotheekbond

Hoewel aan de samenstelling van dit nieuwsbericht uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie